Stap 1: Controleer of het de juiste bestand is (de opmaak, het formaat etc). Afbeeldingen die een resolutie hebben van 300 dpi of hoger geven de beste afdrukkwaliteit. Veel afbeeldingen van het internet hebben dat niet en hebben een resolutie van 72dpi. Mocht je een tekst willen bedrukken let dan goed op dat je die niet te dicht bij de zeikant van het product plakt. Dat kan net verkeerd gaan en dan ziet het er een stuk minder mooi uit. Mocht je zelf niet uitkomen met het tekenen van een voorbeeld, dan helpen we je graag en maken we een proefdruk voor je. 

Stap 2: Het is verstandig om eerst te kijken naar het bestandstype voordat je de afbeelding verstuurt. Het digitaal aanleveren heeft veel voordelen, maar je moet wel het goede bestandstype sturen. Office programma's zoals Word, Excel etc. kunnen problemen mee worden veroorzaakt zoals te klein lettertype of een ander kleur lettertype. Om het precies zo te hebben als u wenst, is het handig om het bestand in een pdf formaat in te leveren. Mac bestanden kunnen wij wel verwerken, maar we hebben het liever als een pdf formaat. 

Stap 3: Het omzetten naar een pdf formaati is heel simpel. Bij Microsoft Office is het heel simpel. Start -> Opslaan als -> Opslaan als type PDF. Meestal werkt dat wel! 
Bij de Adobe Master Collection (Photoshop , illustrator etc) is het ook mogelijk om het direct op te slaan als pdf formaat. Volg dan dezelfde stappen als bij Microsoft (Start -> Opslaan als -> Opslaan als type PDF)! 
Het is ook mogelijk om een pdf formaat te maken met een pdf printer. Na het installeren van deze virtuele printer klikt u op afdrukken. Zo kunt u het pdf formaatje opslaan! 

Het is mogelijk om bestanden bij ons op twee manier te leveren: 
1. Bestanden tot 15mb kunt u mailen naar info@dekunstdrukwerk.nl 
2. Bestanden die groter zijn dan 15mb kunt u sturen naar iets anders. 
Het is wel belangrijk om in de mail duidelijk het volgende aan te geven:

 - Formaat
 - Kleur
 - Waarop je het wil drukken
 - Wat je wilt afdrukken
 - Hoeveel segmenten 

Stap 4: De druktijd en levertijd ligt natuurlijk heel erg aan de hoeveelheid gedrukte producten en door hoe het moet worden gedrukt. Het duurt meestal één tot acht werkdagen inclusief levering. Het kan in overleg sneller worden gedaan. Mocht dat het geval zijn? Neem dan even contact met ons op. 

Stap 5:  Het is mogelijk om uw bestelling te laten bezorgen of dat u hem zelf bij ons ophaalt (vaak handiger als het met spoed is). Mocht u het willen ophalen is ons adres: Spoorbaanstraat 27/A , 7532AH in ENSCHEDE. In overleg kunnen we afspreken over de levertijd. 

Stap 6: Mocht u een offerte willen aanvragendan kan dat hier. Het is belangrijk dat alle velden worden ingevuld. Dat zorgt voor meer duidelijkheid voor ons! Zodra dat is gedaan dan hoor je binnen 24uur weer van ons.